Warning: ob_start() [ref.outcontrol]: output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/w/westberg/www/antikennu/mainfile.php on line 7
Antiken.nu - Content

  Bli medlem · 
Moduler
· Hem
· Logga in/ut - Inställningar
· Rekommendera Oss
· Undersökningar
· Uppslagsverk
· Vanliga frågor (FAQ)

Vilka är online
Det finns för närvarande, 2 gäst(er) och 0 medlem(mar) som är online.

Du är en anonym besökare. Du kan registrera dig gratis genom att fylla i detta formulär

8. Pyramiden i Gize
Det enda kvarvarande underverket i dag!Sida: 1/3

Det här är det enda underverket som inte behöver beskrivas av historiker eller poeter. Vi behöver inte spekulera för en sekund över dess utseende, storlek eller form. Det är det äldsta och enda kvarvarande underverket. Det är Den stora pyramiden i Gize.


Var låg/ligger det?
I staden Gize, en gravstad till det antika Memfis. Idag är det en del av Stor-Kairo i Egypten.

Underverkets historia
I motsats till vad de flesta tror är det bara den största pyramiden, Khufus (Keops) pyramid som är underverket. Det är inte alla pyramiderna som är underverket. Monumentet byggdes av farao Khufu under början av fjärde dynastin i det Gamla riket omkring år 2560 f.Kr. som ett gravmonument för honom. Man kan säga att traditionen att bygga pyramider i Egypten började med en "mastaba", stora stenblock i form av en stor avsats som täckte kungens grav. Sedan var det lätt att fortsätta att bygga på höjden. Tidiga pyramider, som Djosers pyramid av lertegel, visar på det sambandet. I den finns en mastaba som bas i pyramiden som sedan byggts över med tegel.
Nästa sida (2/3) Nästa sida


Content ©

Webbplatsen använder PHP-Nuke Webbplatsen är gjord på en Mac!

Alla logotyper och varumärken på denna webbplats tillhör sin ägare. Kommentarer och andra bidrag från utomstående tillhör och ansvaras för av sin upphovsman. Allt övrigt innehåll © 2001-2021, Kim Westberg.